Македонија

Видео: Адеми: Не прифаќаме уцени од СОНК

Видео: Адеми: Не прифаќаме уцени од СОНК

Проблемите во образованието можат да се решат на заедничка маса, ресорното министерство е отворено за дијалог, но без закани и услови – ова е пораката на министерот за образование Абдулаќим Адеми до Синдикатот за образование и наука, кој само пред два дена протестираше пред вратите на министерството, пренесува „24 вести“.

Од СОНК бараа поголеми плати, регулирање на екстерното тестирање и колективните договори.

Погледнете ја изјавата на министерот Адеми.


IZJAVA ABDULAKIM ADEMI PREGOVORI SO SONK 03 08 by 24vesti