Македонија

Адеми во посета на Битола и Ресен

Адеми во посета на Битола и Ресен

Министерот за образование и наука, Абдилаќим Адеми дека ќе ги посети општините Битола и Ресен.

Како што соопшти МОН, во Битола, Адеми ќе го посети муфтиството, а во Ресен ќе оствари средба со иселениците Албанци, каде меѓудругото ќе се дебатира и за образованието.