Свет

Аеродромот во Доњецк целосно под контрола на украинските сили

Аеродромот во Доњецк целосно под контрола на украинските сили

Меѓународниот аеродром во Доњецке под целосна контрола на украинските сили, изјавил денеска министерот за внатрешни работи, Арсен Аваков.

– Противникот претрпе сериозни загуби, а ние немаме загуби, прецизираше Аваков дополнувајќи дека акцијата во тој дел на Украина продолжува.