понеделник, 24 октомври 2016  |  Вести денес: 0

Африканската унија ќе побара мандат од ОН против „Боко харам“

19387mala

Последни вести

Африканската унија може да побара мандат од ОН за формирање воени сили за борба против нигериската група „Боко харам“, но пред тоа треба да започне своја сопствена воена операција за борба против екстремистите, изјави претседателот на Гана Џон Манама, пишува МИА.

Западноафриканските лидери ќе побараат Африканската унија на средбата на врвот идната седмица мандат за составување мултинационални сили, но до нивно формирање ќе поминат месеци, рече Манама, кој е и претседател на ЕКОВАС (Економска заедница на Западноафриканските држави).

Најчитани вести