вторник, 25 јули 2017  |  Вести денес: 45

Агенцијата за туризам за прв пат ја претставува Македонија на Белградскиот манифест

“Белградски манифест” – познатиот фестивал на музиката, танцот, филмот, храната, виното, карневалите и фестивалите на едно место ги собира државите кои во наредните три дена сакаат да ја претстават својата содржина пред српската публика во горниот и долниот дел на тврдината Калемегдан, Белград.

turizam-belgrad

Последни вести

Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот на Република Македонија (АППТРМ) за прв пат настапува на Белградскиот манифест, кој се одржува од 27-29 Мај 2016 година, а посебен акцент ќе стави на гастрономијата, македонското храна и вино, она за што најмногу се заинтересирани туристите од Србија кога ја посетуваат Македонија.

На овој фестивал ќе се презентираат најдобите туристички дестинации од Србија и регионот, а присуство, покрај балканските земји, имаат најавено и Турција и Тунис. За оваа година се очекува фестивалот да биде посетен од преку 90 000 посетители.

Најчитани вести