сабота, 22 октомври 2016  |  Вести денес: 23

Агрон Буџаку не е повеќе амбасадор на Македонија во Франција

Според указот на претседателот Иванов, Агрон Буџаку од 4 декември нема повеќе да биде македонски амбасадор во Франција

agron

Последни вести

Со указ од македонскиот претседател Ѓорѓе Иванов, Агрон Буџаку е разрешен од функцијата амбасадор на Македонија во Франција.

Неговата функција како амбасадор во Француската Република завршува заклучно со четврти декември, оваа година.

Буџаку за македонски амбасадор во Франција е именуван во 2009. година, откако претходно беше министер за транспорт и врски.

budzaku

Најчитани вести