Свет

ФОТО: Ајфеловата кула симбол на поддршка, разбирање и љубов

ФОТО: Ајфеловата кула симбол на поддршка, разбирање и љубов

Илјадници луѓе испратија пораки на сочуство со оние што настрадаа и нивните семејства во синоќешните крвави настани во Париз, а Ајфеловата кула стана симбол на поддршка, разбирање и љубов.

Мир за Париз, илустрацијата на гранцускиот графички дизајнер Жан Жулиен стана симбол кој што се почесто се споделува на социјалните мрежи.

Пријателите и семејствата исто така ги користат социјалните мрежи во очајната потрага за нивните блиски за кои се сомневаат дека биле на местото на нападите.

Инаку, по синоќешните напади во Париз, во кои најмалку 126 лица ги загубија животите во земјата е прогласена вонредна состојба и граничните премини се затворени.

Повеќе за ова на следниот линк.