четврток, 20 јули 2017  |  Вести денес: 47

Акција за чистење на Водно

Под мотото „В џеб, ако нема каде друго“ денеска напладне на падините на Водно ќе се реализира еколошка акција за чистење на отпадоци.

водно

Поврзани вести

Акцијата ја спроведува движењето ЛЕАД, а во неа ќе се вклучат млади активисти од различна етничка припадност.

Проектот „В џеб, ако нема каде друго“ е поддржан од програмата Цивика Мобилитас, којашто е проект на Швајцарската агенција за развој и соработка. Проектот е поддржан од Секторот за зачувување на животната средина на Град Скопје.

Најчитани вести