недела, 23 јули 2017  |  Вести денес: 52

Ако ја поседувате оваа особина значи дека сте интелегентни

smiling little student girl lying on the floor

Последни вести

Според истраживањата на „LSE“ и сингапурскиот Универзитет, по анализите низ кои поминаа 15.000 луѓе константирано е дека интелегентните луѓе обично се оние кои сакаат да живеат сами.

Според истражувањето, тие луѓе повеќе сакаат времето да го поминуваат сами отколку со пријатели, но и ако се со некого едвај чекаат да си замине.

Како што е наведено во хумористичната изјава: „Ако некој не може да дочека да оди, тогаш тој е интелегентен.

Научниците велат дека голем број луѓе се среќни ако имаат квалитетен општествен живот, но истражувањата покажаа дека повеќе IQ имаат лицата кои сакаат да го поминуваат времето исклучиво сами.

Најчитани вести