Магазин

Ако се откажувате од цигари, најдобро е тоа да го направите во недела

Ако се откажувате од цигари, најдобро е тоа да го направите во недела

Резултатите од истражувањата покажуваат дека телото најлесно може да се справи со недостигот на никотин за време на викендот.

Од друга страна пак, во петок и сабота во телата на мажите и жените се произведува пет пати поголемо количество на полови хормони.

Среда е ден за размислување и се носат најправилни одлуки.

Средината на неделата е поволна за деловни но и за љубовни состаноци.

Во вторник треба да се работи упорно и темелно…

А понеделник e најтешкиот ден во седмицата, поради тоа што веројатноста за инфаркт расте за 20% а продуктивноста опаѓа за дури 40%.