Магазин

Ако видите луѓе со црна точка на дланката веднаш реагирајте!

Ако видите луѓе со црна точка на дланката веднаш реагирајте!

Акција за полесна идентификација на лица кои се во неволја е покрената на социјалната мрежа Фејсбук.

Доколку сретнете личност која на дланката има црна точка веднаш повикајте полиција бидејќи црната точка претставува знак дека лицето е во голема неволја.

Имено, оваа акција е покрената на Фејсбук, а целта е личностите во неволја полесно да се идентификуваат. За личностите кои преживуваат малтретирање, оваа точка треба да симболизира повик за помош.

111111

22222

Таа служи за лицата кои се жртви на семејно насилство да и покажат на околината дека се во опасност, дури и кога злоставувачот се наоѓа во непосредна близина. Ако видите дека некој само нацртал црна точка на дланката најдобро е дискретно да повикате помош.

За само 24 часа оваа кампања спаси шест жени. Ве замолуваме да ја раширите кампањата и да ја дадете својата поддршка за жртвите на насилство.

ФОТО: Фејсбук