Македонија

ФОТО: Актерски солзи вредни 3.000 евра

ФОТО: Актерски солзи вредни 3.000 евра

Актерот од Театарот за деца и младинци, Владимир Лазовски „лапнал“ 3.000 евра за водењето на трибина на опозицискиот СДСМ што се одржа синоќа во Универзалната сала во Скопје, објавува порталот „Журнал“.

На социјалните мрежи се појавија статуси и коментари во кои познаници на актерот Лазовски пишуваат дека тој се фалел дека зел 3.000 евра хонорар за својот настап од трибината на СДСМ.

Исто така, на големо се коментира дека опозицијата не можела да најде водител бидејќи никој актер не сакал да се нафати да им ја води трибината.

Останува прашањето дали навистина од раководството на СДСМ го молеле актерот Лазовски или тој исплачал и молејќи ја добил оваа сума?

FB-Voditel