Свет

Ал Каеда: „Хероите добија задача и ја извршија“

Ал Каеда: „Хероите добија задача и ја извршија“

Лидерот на Ал Каеда во Јемен преку видео порака презеде одговорност за нападот врз францускиот сатиричен неделник „Шарли ебдо“ и другите два напади, поврзани со овој, пренесува МИА.

– Хероите добија задача и ја извршија, наведува во видеопораката еден од лидерите на Ал Каеда, Насер Бен Али ал-Анаси.

Во нападите, извршени минатата недела беа убиени 17 луѓе.