Свет

Албанци одгледувале марихуана во стан во Велика Британија

Албанци одгледувале марихуана во стан во Велика Британија

Седуммина албански државјани се уапсени бидејќи во стан во градот Нотингемшајар одгледувале марихуана засадена во саксии.

Вредноста на зпленетата марихуана достигнува 463.000 фунти.

Според полицијата тие живееле во градот Бирминген и се роднински поврзани. Станот го изнајмиле само за одгледувањето на марихуаната.

Уапсените се на возраст од 19 до 44 години. Како што пишуваат албанските медиуми може да добијат затворски казни и депортација.