Македонија,Крими хроника

Албанец од Македонија исечен на парчиња и спакуван во куфери во Германија

Албанец од Македонија исечен на парчиња и спакуван во куфери во Германија

Во близина на аеродромот во Хамбург било пронајдено тело на 46 годишен маж, исечено на делови и ставено во куфери.

Германската полиција соопшти дека телото му припаѓа на Зекири Хамза, Албанец од Македонија. Тој живеел во градот Билстед но редовно доаѓал во Хамбург.

Хамза бил убиен со удари во глава, откриле Форензичарите.

Според германската полиција, лешот во куферите стоел од октомрви 2013 година, а бил пронајден пред една недела.