Свет

Албанец осомничен за тероризам уапсен во Италија

Албанец осомничен за тероризам уапсен во Италија
Албанец осомничен за тероризам уапсен во Италија

Меѓу четворицата кои беа уаспени вчера на аеродромот Катанија во Италија, под сомнеж дека се поврзани со терористички групи и се сметаат за лица од висок ризик, се наоѓа и еден државјанин на Албанија, објавија денеска албанските медиуми.

Како што јави дописникот на МИА, уапсениот 20-годишен Албанец, кој требало да замине за Малта, според секторот за антитероризам, е „лице со висок степен на опасност за извршување терористички акти“.

Покрај Албанецот, уапсени беа и еден Сириец и двајца државјани на Малта. Сите уапсени поседувале фалсификувани италијански лични документи и дозволи за престој.