недела, 23 октомври 2016  |  Вести денес: 0

Албанија доби кредит од СБ за модернизација на здравствениот систем

sofiq-bez-lichni-lekari-po-praznicite-146514

Последни вести

Албанија доби заем од Светската банка во висина од 32,1 милиони евра за модернизација на здравствениот систем, пренесува МИА.

Договорот за кредит беше потпишан во Тирана од албанскиот министер за финансии и претставник на СБ за Албанија.

Средствата ќе бидат искористени за подобро управување и финансирање на државните болници и за поквалитетни здравствени услуги.

Најчитани вести