Балкан

Албанија: Пресечен меѓународен канал за шверц со дрога

Албанија: Пресечен меѓународен канал за шверц со дрога

Полицијата во Албанија успешно ја финиширашњ акцијата „Патување 2“, разбивајќи група која шверцувала кокаин и марихуана, главно од Албанија во Грција.

Во акцијата се уапсени десеттина членови на нарко групата, главно жители од околијата Корча, на возраст од 25 до 51 година, кои биле следени повеќе месеци.

Во акцијата се запленети два килограма кокаин, триесеттина килограми мархуана, пет автомобили, 17 мобилни телефони, 1.550 евра и 23.500 леки. Дел од дрогата била откриена во автомобил марка „бмв“, додека дел во домовите на двајца од уапсените.

Уапсените ќе одговараат пред Судот за тешки кривични дела под обвинение за меѓународна трговија со дрога.