Балкан

Албанки принудени да абортираат женски деца

Албанки принудени да абортираат женски деца

Илјадници Албанки делат иста судбина, принудени се да го абортираат своето дете бидејќи е девојче.

Претставници на Владата во Тирана велат дека мора да се вложат големи напори за да се спречат ваквите абортуси.