Балкан

Албанскиот премиер во посета на Косово

Албанскиот премиер во посета на Косово

Албанскиот премиер Еди Рама ќе го посети денеска Косово, каде ќе учествува на состанокот на здружението на претприемачи на Косово и Албанија.

Рама во Пеќ ќе зборува на состанокот на претприемачите за јакнење на економската соработка на Косово и Албанија.

Премиерот на Албанија треба да се сретне со претседателот на косовската влада Хашим Тачи.