четврток, 24 август 2017  |  Вести денес: 7

Алберт Муслиу ги поздрави ставовите на Заев

После прегледот на Охридскиот рамковен договор од аспект на социјална кохезија, донесени се некои заклучоци кои проширување на користењето на јазикот и на некои други интереси кои ги има албанската заедница се веќе предвидени во препораките кои се произлезени од тој преглед на Рамковниот договор, вели Муслиу.

Последни вести

Според албанскиот аналитичарот Алберт Муслиу, секоја тенденција насочена кон зголемување на хармонијата помеѓу етничките заедници во Македонија е за поздравување.

-После прегледот на Охридскиот рамковен договор од аспект на социјална кохезија, донесени се некои заклучоци кои проширување на користењето на јазикот и на некои други интереси кои ги има албанската заедница се веќе предвидени во препораките кои се произлезени од тој преглед на Рамковниот договор. Јас мислам дека секоја тенденција која подразбира зголемување на хармонијата помеѓу заедниците во Македонија е за поздравување, затоа што ги намалува тензиите во општеството и тоа може подобро да фукционира, вели Муслиу за Канал 5.

Најчитани вести