Македонија

Александар Чичаковски предложен за претседател на ДИК

Александар Чичаковски предложен за претседател на ДИК

Александар Чичаковски предложен за претседател на ДИК. Предлогот треба да биде усвоен и од пратениците на пленарна седница ова попладне.

Александар Чичаковски за претседател и Реџеп Прекопуца за потпретседател на Државната изборна комисија. Едногласно и без расправа усвоен е предлогот од Комисијата за избори и именување, двајцата експерти да го водат ова тело.

Предлогот треба да биде усвоен и од пратениците на пленарна седница најверојатно попладнево.

Вчера покрај Чичаковски и Прекопуца на лидерска средба како трет експерт беше прифатен и Атанас Урумов.

 

Четворицата лидери по само два и пол часа го утврдија составот на ДИК и го повикаа Собранието побргу да ги преземе неопходните активности со цел ДИК што поскоро да започне со работа.