среда, 26 октомври 2016  |  Вести денес: 60

Александар Николоски на мониторинг комисија во Советот на Европа

nikolovski

Последни вести

Мониторинг комисијата на Парламентарното собрание на Советот на Европа денеска ќе одржи состанок во Париз, на кој во својство на потпретседател ќе учествува шефот на делегацијата на Собранието на Република Македонија Александар Николоски.

На дневен ред на состанокот на Мониторинг комисијата, кој според Деловникот за работа се одвива зад затворени врати, пратениците ќе расправаат за можното поништување на претходно ратификуваните акредитации на членовите на Руската делегација, функционирањето на демократските институции во Азербејџан, како и исполнувањето на обврските преземни при членство во организацијата од страна на Турција и настаните во Украина.

На Мониторинг комисијата ќе биде поднесен устен извештај од посетата на Република Македонија на Делегација на комисијата, во состав Стефан Шенах, Андреас Грос и Роберт Валтер, која се случи во април 2015 година.

На маргините на состанокот, Николоски ќе оствари и повеќе билатерални средби и размена на мислења со членовите на Мониторинг комисијата.

Најчитани вести