Балкан

Александар Вучиќ ја започнува посетата на Кина

Александар Вучиќ ја започнува посетата на Кина

Премиерот на Србија, Александар Вучиќ започнува тридневна посета на Кина каде што ќе учевствува на Светскиот економски форум во Тјенџин, соопштија од Владата на Србија.

Вучиќ за време на посетата ќе се сретне со кинескиот премиер Ли Кечијанг како и со претставниците на кинеските компании и банки кои се заинтересирани за вложување во Србија.

Вучиќ недомна најави можност Србија и Кина да организираат собир на шефовите на влади на Средна и Источна Европа во Белград по состаноците во Варшава и Букурешт.