Македонија,Политика

Алфа го објави дефинитивниот состав на новата Влада

Алфа го објави дефинитивниот состав на новата Влада

Зоран Јолевски е министер за одбрана, Зоран Ставрески останува вицепремиер и министер за финансии, а Никола Попоски и натаму ќе биде на чело на министерството за надворешни работи.

aaaaaaaaaaaaaaaТелевизија Алфа ексклузивно го објави новиот состав на македонската Влада.

Никола Тодоров останува министер за здравство, Диме Спасов и натаму ќе биде министер за труд и социјална политика, а со МЗШВ ќе раководи Михаил Цветков.

Министер за информатичко општество и администрација останува Иво Ивановски.На своите досегашни функции остануваат и Елизабета Канческа Милевска, Миле Јанакиески, Гордана Јанкулоска, Владимир Пешевски.

2Министри без ресор во македонската Влада ќе бидат Веле Самак, Бил Павлески, Џери Наумов, Висар Фида, Неждет Мустафа, Фурхан Чако.

Аднан Јашари ќе биде министер за правда, Беким Незири министер за економија, Абдулаким Адеми ќе биде министер за образование, Нурхан Незири за екологија, а Лирим Шабани за локална самоуправа.