петок, 28 октомври 2016  |  Вести денес: 56

Алкохолот од денеска ќе се продава до 21 часот

alkohol

Последни вести

Продолженото време на продажба на алкохолот според законските обврски важи од први мај до крајот на септември.

Алкохолните пијалоци од денес во трговските објекти ќе се продаваат од 6 до 21 часот, наместо до 19.

Според законските одредби, продолженото време на продажба важи од први мај до крајот на септември.

Забраната за продажба на алкохол на бензинските пумпи и на малолетници и понатаму останува.

За оние кои нема да го почитуваат законското решение предвидени се санкции – забрана за вршење дејност и парична казна до 5.000 евра.

Најчитани вести