Балкан

Амбасадата на Србија во Црна Гора ќе организира „Денови на српската култура“

Амбасадата на Србија во Црна Гора ќе организира „Денови на српската култура“

Амбасадорот на Србија во Црна Гора, Зоран Бингулац, ќе организира од 10 до 15 февруари „Денови на српската култура“, по повод одбележување на Денот на државноста на Србија, што ќе се реализираат во повеќе црногорски градови.

Според соопштението од Амбасадата на Србија, манифестацијата ќе се реализира во Подгорица, Херцег Нови, Тиват и Котор, пренесува „Танјуг“.

Манифестацијата ќе се реализира во соработка со генералниот конзулат на Република Србија во Херцег Нови, Матичното српско друштво на членови во Црна Гора, Црногорскиот народен театар во Подгорица, како и институциите за култура во Херцег Нови, Тиват и Котор.