Свет

Амбасадор на ЕУ ќе одржи преговори со украински парламентарци

Амбасадор на ЕУ ќе одржи преговори со украински парламентарци

Амбасадорот на Европската унија во Украина, Јан Томбински, заедно со другите европски дипломати пристигнаа во Врховната Рада, украинскиот парламент, за да одржат средби со претседателот на парламентот Владимир Рибак и со лидерите на парламентарните групи, пренесоа локалните медиуми.

„Пристигнавме во Парламентот, за да се сретнеме со лидерите на парламентарните групи и за да ги видиме какви се нивните планови“, истакналТомбински. На прашање на новинарите, дали европската страна е подготвена да биде посредник во разговорите меѓу власта и опозицијата, Томбински рекол дека засега не постојат такви планови.