Македонија

Амбасадорот на култура во Австрија со реакција за вандализмот на СДСМ и Сорос

Амбасадорот на култура во Австрија со реакција за вандализмот на СДСМ и Сорос

Светски познатата пијанистка Елена Мисиркова која е прогласена за амбасадор на македонската култура во Австрија смета дека Министерството за култура не залужува да биде цел на насилнички акти.

Министерството за култура на Република Македонија даде и сé уште дава огромна поддршка на уметниците и нивните дела, поддржувајќи ги и посветувајќи ја својата транспарентна програма, и непрестајно вложувајќи во творците на нашата земја, кои заедно оставија и оставаат во завет културно наследство и споменици на културата за генерациите што доаѓаат, и затоа, не заслужува да биде цел на насилнички акти, пишува Мисиркова.

elena-misirkova-fb