Свет

Американците предупредени на опасноста од терористички напади во Европа за Божиќните празници

Американците предупредени на опасноста од терористички напади во Европа за Божиќните празници

„Американските граѓани треба да покажат внимателност на празничните настани и на пазарите на отворено“, се наведува во соопштението на Стејт департментот.

„Доверлива информација покажува дека Исламска држава, Ал Каеда и нивните ќелии и натаму планираат напади во Европа“, се наведува во предупредувањето.