Свет

Американски ловци почнаа разузнавачки летови над Ирак

Американски ловци почнаа разузнавачки летови над Ирак

Американски ловци започнаа разузнавачки летоив над Ирак

Извори од Пентагон изјавиле дека една од целите на летовите е да се демонстрира готовноста на САД за одлучни акции за стабилизирање на ситуацијата во Ирак.

– Тука не е важно да забележиме нешто, туку да бидеме забележани, изјавил претставник на Пентагон.