недела, 26 март 2017  |  Вести денес: 11

Американски научник го откри рецептот за најмоќниот природен антибиотик

Славниот лекар Ричард Шулц го откри рецептот што тој го нарекува супер – тоник затоа што помага во лекувањето на голем број болести.

shulz-1

Поврзани вести

Славниот лекар Ричард Шулц го откри рецептот што тој го нарекува супер – тоник затоа што помага во лекувањето на голем број болести.

Тинктурите се едни од најдобрите природни лекови, пред се поради тоа што го извлекуваат и го чуваат во себе она што е најдобро од растенијата. Од друга страна, тие се многу јаки, па затоа треба внимателно да се користат.

Иако во тинктурите обично се става алкохол, треба да знаете дека и јаболковиот оцет е совршен растворач ако сакате да направите тоник тинктура. Не само што 100 отсто нетоксичен, туку има и голем број други здравствени прредности:

  • Помага при регулирањето на киселоста на организмот;
  • Му помага на дигестивниот тракт – ако јаболковиот оцет е од органско потекло и не е филтриран, содржи симбиоза од пријателски колонии бактерии и габички кои се одличен пробиотик;
  • Оцетната киселина има силно антикоморно дејствување и покажа дека се намалува холестеролот и помага кај чувствителноста на инсулин;
  • Јаболковата киселина е антифугална, антибактериска и антивирусна и исто така помага при произведувањето на енергијата која го зголемува менталното и функционирањето на мускулите;
  • Го зајакнува имуниот систем.

Како да го подготвите најмоќниот природен антибиотик?

Славниот лекар…

Најчитани вести