Свет

Американски студент уапсен во Северна Кореја

Американски студент уапсен во Северна Кореја

Американски студент е уапсен во Северна Кореја со образложение дека сторил „непријателско дело“ против оваа земја.

Државната агенција КЦНА јави дека студентот влегол во Северна Кореја како турист.

Како што се наведува во соопштението, „ студентот бил фатен додека правел непријателско дело против државата, а со него управувала американската Влада“, пренесуваат британските медиуми.