понеделник, 21 август 2017  |  Вести денес: 29

Андонов: Нема уставна можност да се врати Парламентот

Oliver-Andonov-640x360

Поврзани вести

Професорот Оливер Андонов во дебатата на ТВ Нова зборуваше за тоа дека единствена уставна можност за враќање на Собранието е војна или вонредна состојба и дека никој не би го посакал тоа на државата.

„Ова ви го кажувам затоа што на тој начин ќе направиме уште еден преседан, противуставно ќе делуваме, ќе го вратиме Парламентот. Што ќе изгласаат? Дека ќе има избори во септември? За во септември пак некој да не се согласува и да отвориме само Пандорина кутија во непрестајни преседани?“, изјави Андонов.

„Или да отвориме можност на следните нормални или редовни парламентарни избори коалицијата или партијата на власт да каже „ние не распишуваме избори“?“, додаде Андонов.

Најчитани вести