сабота, 22 октомври 2016  |  Вести денес: 23

Андовски во посета на Здравствениот дом во Струмица

andovski.jpg-500

Последни вести

Заменик министерот за здравство, Јовица Андовски денеска оствари посета на Здравствениот дом во Струмица.

Тој одржа средба со раководството на здравствената установа.

На средбата, Андовски соопшти дека бил информиран дека во изминати две години во Здравствениот дом се реализирани 16 нови вработувања, и дека во тек е докомплетирање на Службата за Итна медицинска помош со нови пет доктори, две медицински сестри и тројца возачи. Исто така дека од почетокот на годинава е набавено ново медицинско возило за потребите на проектот Рурален доктор, опремено со апарат за ЕКГ и потребната ампуларна терапиjа.

Во подготовка е и проект за комплетна реконструкциjа на санитарните jазли и мрежата за парно греење во сите обjекти на Здравствениот дом со енергетски поефикасна инсталациjа, коjа не била воопшто обновена од 1957 година, стои во соопштението.

Најчитани вести