петок, 21 октомври 2016  |  Вести денес: 63

Англиски прехранбени и автомобилски компании заинтересирани за инвестирање во Македонија

London_2

Последни вести

Заменик претседателот на Владата и министер за финансии Зоран Ставрески вчера и денеска одржа повеќе средби со претставници на бизнис заедницата во Лондон.

На одржаните средби вицепремиерот ги запозна стопанствениците со условите за водење бизнис и поволноста на бизнис климата во Македонија.

London_1

На досегашните состаноци најголем интерес е покажан за секторите прехрамбена и автомобилска индустрија. Особен интерес лондонската бизнис заедница покажала за македонската финансиска зона, погодностите кои ќе ги нуди за меѓународните финансиски компании и за условите за инвестирање во зоната

Најчитани вести