Македонија

Анкета: Граѓаните сметаат дека ВМРО-ДПМНЕ е поактивна во нивната средина

Во анкетата на реномираната и угледна агенција за истражување на јавното мислење, Брима Галуп, речиси три пати повеќе, односно 33,1 отсто од сите испитаници се изјасниле дека ВМРО-ДПМНЕ е поактивна во нивната средина за да ја добие поддршката од населението, а само 12,2% сметаат дека тоа е СДСМ.

ps3-chart83b-520x259

5-chart-83-520x401

Кај македонските испитаници таа разлика е тројно поголема – 48,8 се изјасниле за владејачката ВМРО-ДПМНЕ, а 15,5 проценти за СДСМ.

6-chart-83b-520x415