Македонија,Политика

Анкета на Република:Иванов со речиси двојна предност пред Пендаровски

Анкета на Република:Иванов со речиси двојна предност пред Пендаровски

Во интернет анкетата на „Република“ која што беше спроведена на насловната страница на порталот во последниве десет дена актуелниот шеф на државата има безмалку двојна предност пред кандидатот на СДСМ Стево Пендаровски.

Иванов освоил 1,061 гласови или 62 отсто  од гласовите на читателите на порталот.

Стево Пендаровски освоил 38  отстп од гласовите или точно 654 гласови.

Првиот круг на претседателските избори ќе се одржат на 13 април,  а вториот на 27 април.