Свет

Анкетата на Си-Ен-Ен покажала дека Клинтон е пред Трамп

Анкетата на Си-Ен-Ен покажала дека Клинтон е пред Трамп

Резултатите покажуваат дека 57 отсто од анкетираните посочиле дека кандидатката на демократите е победник, додека 34 проценти гласале за Трамп.

Анкетата нема општонационален карактер, а во неа преовладувале приврзаници на Демократската партија, забележа „Си-Ен-Ен“.