Македонија

Апел за помош на Давид Домазетовски од Битола

Апел за помош на Давид Домазетовски од Битола

Давид Домазетовски е петгодишно детенце од Битола кое на 22.12.2014 беше хоспитализирано во Клиничката болница Аџибадем Систина во Скопје.

Давид се наоѓа на одделот за неврохирургија и има тумор на мозокот, поточно изразен Hidrocefalus со голем тумор medulloblastoma ventr. IV. Hydrocephalus int.

На детенцето му се извршени две хирушки интервенции и неговата хоспитализација мора да продолжи додека е неопходно.

Се замолуваат сите граѓани кој колку може да донира за да продолжиме еден млад живот да живее!

Ве замолуваме да ја споделете оваа вест за да му помогниме на семејство Домазетовски!

Моментално има активен телефон за донации на ONE оператор-075/143-502

Исто така во прилог е уплатница со бројот од трансакциската сметка на Давид:

david.jpg-500