среда, 26 јули 2017  |  Вести денес: 39

ОН апелира да прекинат воените злосторства во Сирија

132362663

Поврзани вести

Државите ангажирани во мировниот процес во Сирија треба да ги натераат завојуваните страни да ги запрат нападите врз незаконски цели, како што се болниците, изјавија денеска претставници на Обединети нации.

Комисијата на ОН за истраги во Сирија соопшти дека од исклучителна важност државите, кои се стремат кон мирно уредување на конфликтот, да го натераат завојуваните страни да го заштитат цивилното население. Комисијатра додава дека продолжуваат воздушните и артилериските напади врз цивилните региони.

– Непочитувањето на законите на војната треба да има последиви за прекршителите, изјави претседателот на Комисијата Пауло Пинеиро.

Најчитани вести