Македонија,Крими хроника

Арамии ограбиле четири цркви во охридско

Арамии ограбиле четири цркви во охридско

Арамиите работат со полна пареа, за една ноќ ограбени четири цркви.

Според информациите од Министерството за внатрешни работи, ноќта помеѓу 26 и 27 март во две охрдиски села ограбени се четири цркви. Арамиите го искористиле момент кога објектите немало никој и насилно ги отвориле вратите.

Во селото Куратица ограбени три цркви. Од Света Богородица украдени се 1.700 денари, од Свети Димитрија и Свети Никола по 1000 денари.

Арамија провалил и во црквата Света Богородица во село Завој од каде се украдени 3.000 денари.

Полицијата работи на откривање на сторителите.