Балкан

Арапска компанија ќе гради аеродром и хотели во Улцињ

Арапска компанија ќе гради аеродром и хотели во Улцињ

Компанијата „Ројал група“ од Обединетите Арапски Емирати планира во Улцињ на изгради аеродром, а на Ада Бојана десет хотели со пет и повеќе ѕвезди. Тоа го изјави извршниот директор на ХТП Улцињска ривиера, Радомир Микан Зец, објави МИА.

Тој најави дека арапските инвеститори, кои минатата недела го посетиле островот Ада каде што се влева Бојана во морето, обезбедиле работа за 500 до 1.500 работници, пишува подгоричкиот весник „Дневне новине“.