ВИДЕО: Археолозите открија 800 години стар мобилен телефон!?

184

Тврдењата дека археолозите ископaле 800 години стар објект што неверојатно потсетува на модерен мобилен телефон станаа славни на интернет.

Објектот бил откриен за време на ископувањата во Австрија и најверојатно е копија на мобилен телефон на кој е забележителен сумерискиот начин на пишување.

Предметот се датира дека потекнува од 13-иот век. Во тоа време, сумерискиот наин на пишување веќе се применувал неколку илјадници години.

Сепак, многумина сметаат дека поради недостатокот на точни информации ова „откритие“ е само една вешта измама.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.