Балкан

Арканов „Тигар“ пронајден мртов

Арканов „Тигар“ пронајден мртов

Безживотното тело на 60-годишниот Петар Живковиќ, поранешен припадник на „Тигрите” на Аркан, било пронајдено во понеделникот од страна на неговиот син.

Бидејќи безживотното тело на тигарот на Аркан било пронајдено со локви крв околу него, веднаш била повикана полицијата која ја опколила куќата. Сепак, обдукцијата покажала дека Петар умрел на природен начин, пренесува српски Ало.

Покојниот Живковиќ поминал 4 години на бојното поле, а најмногу време поминал во Тигрите на Аркан.