Спорт

Арман експресно казнет

Арман  експресно казнет

Дека и СЕХА лига знае да биде брза докажа експресното казнување на Павел Атман, кој доби директен црвен картон поради намерното задржување на топката во финишот од натпреварот со лутиот ривал Вардар.

Во дописот од СЕХА лига стои дека Павел Атман е казнет со неиграње на еден натпревар и со парична казна од 500 евра. Павел Атман е казнет според членот 99.3 од правилникот на лигата.