вторник, 22 август 2017  |  Вести денес: 34

Армијата на подготовки на Криволак

Припадниците на декларираната ренџерска чета од Полкот за специјални операции на Армискиот полигон „Криволак“ се подготвуваат за НАТО оценувањето Ниво -1 , кое ќе се изврши во текот на неделава во рамки на вежбата „Македонски Блесок 12“.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Поврзани вести

Оценувањето ќе го вршат овластени НАТО оценувачи според НАТО стандардите на оценување на борбената способност „CREVAL”, поради што припадниците на АРМ на последните подготовки пред оценувањето ги покажуваат сите свои стекнати вештини и способности.

Најчитани вести