Свет

Арсениј Јаценјук ја напушти „Баткившчина“

Арсениј Јаценјук ја напушти „Баткившчина“

Вршителот на должноста премиер на Украина, Арсениј Јаценјук напуштил партија „Баткившчина“, објави агенцијата „Укринформ“.

„За да нема обвиненија за политичка ангажираност, Арсениј Јаценјук ќе го прекине членството во партијата, иако ова не се бара ниту од законите, ниту од Уставот“, рекол привремениот претседател и претседател на Парламентот на Украина, Александар Турчинов.