вторник, 25 јули 2017  |  Вести денес: 1

Арсовска Томовска се сретна со Клаудија Немат, член на Одборот за Европа и технологија на Дојче Телеком

Министерката за информатичко општество и администрација Марта Арсовска Томовска оствари работна средба во Бон со Клаудија Немат, член на одборот за Европа и технологија на Дојче Телеком, соопшти денеска Министерството за информатичко општетсво и администрација (МИОА).

tomovska-arsovska

Последни вести

Министерката за информатичко општество и администрација Марта Арсовска Томовска оствари работна средба во Бон со Клаудија Немат, член на одборот за Европа и технологија на Дојче Телеком, соопшти денеска Министерството за информатичко општетсво и администрација (МИОА).

Тема на разговор биле идните перспективи за дигитализација на Република Македонија, е-Влада, е-здравство, е-администрација и т.н „паметни градови“.

Министерката Арсовска Томовска истакнала дека Македонија е добра дестинација за пилотирање проекти на национално ниво, со оглед на тоа што се работи за мала, но компактна земја која располага со значајни технички и човечки капацитети.

Како најголем странски инвеститор во Република Македонија, Дојче Телеком е партнер во имплементацијата на стратегијата на Владата на Република Македонија за дигитализација.

Во рамки на посетата на седиштето на Дојче телеком Арсовска Томовска ја посетила лабораторијата за дигитална иднина.

Најчитани вести