Свет

Асанж ќе нема пристап до интернет до крајот на изборите во САД

Асанж ќе нема пристап до интернет до крајот на изборите во САД

Таа додаде дека малку веројатно е дека таквиот чекор ќе ги загрози активностите на Викиликс.

Владата на Еквадор минатата недела соопшти дека Амбасадата во Лондон го блокира пристапот до интернт на Асанж откако Викиликс објави електронска пошта што и штети на предизборната кампања на Хилари Клинтон.